tirsdag 4. juni 2013

Hællænuffen

... er Fredrikstaddialekt for "kjære vene, såååå søt/nydelig/herlig!". Og det var akkurat det jeg tenkte da jeg kom over Maile Sweater hos Gurolaga. Jeg mener, har du sett noe så yndig før? Jeg falt i alle fall pladask for den nydelige babyjakka med hullmønster både nede og i raglanfellingen. Det ble raskt klart at andre prosjekter måtte vike plass for litt babystrikk. Jeg har ikke barn, ei heller kjenner jeg noen med baby i passende størrelse. Men hvem bryr seg om sånt? Man har da alltids behov for litt babytøy, sånn i tilfelle? Nå som de fleste av vennene befinner seg på "feil" side av 25 kan jo babyer dukke opp når som helst?



I garnbutikken virket gult garn som en kjempeide. I etterpåklokskapens navn ser jeg at gul jakke med blomstermønster ikke er på langt nær så unisex som jeg hadde håpet og trodd. Men pytt, jakka ble søt, dessuten er det jo omtrent 50% sjanse for at første baby som dukker opp er jente.



Etter mønsteret skal armene strikkes frem og tilbake og deretter settes på samme pinne som resten av jakka - uten avfelling av masker. Dette blir beskrevet som "exeedingly hard" av designeren, og tilnærmet umulig på Ravelry og diverse blogger. Jeg valgte derfor å strikke ermene rundt på settpinner, og dessuten felle fire masker under hver arm og ved markørene på jakka. På denne måten slipper man å sy ermene sammen, og det blir mye lettere å strikke de første omgangene på raglanfellingen. For å få maskeantallet til å stemme økte jeg fire ekstra masker under armene/ved markørene de to siste omgangene før avfelling.



Jeg har strikket jakka i Drops Baby Merino på pinne 3mm. Strikkefastheten min er som vanlig litt løs, så jakka har blitt større enn de oppgitte 3mnd. Jeg tipper den passer en baby på rundt 6mnd.